ТУРИСТИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Музей ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА

РАБОТНО ВРЕМЕ
лятно (1.IV. - 31.X.)
9.00 - 18.00 ч.
без почивен ден
зимно (1.XI. - 31.III.)
вторник - неделя
9.00 - 18.00 ч.
почивен ден - понеделник

ВЛИЗАНЕТО НА ПОСЕТИТЕЛИ СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА В 17,30 ч.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
1 април - Рожден ден на Дома на хумора и сатирата и планета ГАБРОВО


ЦЕНОРАЗПИС НА УСЛУГИТЕ

Билети

1. Възрастни

2. Пенсионери

3. Ученици и студенти

4. Деца от детските градини

5. Семеен билет
(деца до 18 години и 2 възрастни - родители или
роднини по права линия)

6. Хора със специфични потребности

7. Ученик от специализирано заведение за
социални услуги

8. Носител на званието"Почетен гражданин
на Габрово (с придружител)

9.При сключeн договор с туроператор за посещение в музея на група над 10 човека:

9.1 Възрастни

9.2 Учащи и лица на възраст над 65 години


10. Екскурзоводски беседи:

- на български език

- на чужд език


11. Професионално заснемане


12.Ползване на "Залата на жирафите"

- с техническо обезпечаване

- без техническо обезпечаване

- Прояви на политически партии и организации


13. Ползване на звукозаписнотостудио -
многоканален студиен запис14. Пешеходна разходка по маршрут "Чудесата на габровската спестовност" с организирани групи и по предварителна заявка:

- възрастни

- ученици и лица над 65 години

- беседа на български език

- беседа на английски, немски, руски, френски език


3.00 лв.

2.00 лв.

1.50 лв.

1.00 лв.

6.00 лв.
безплатно

безплатно


безплатно

2.00 лв.

1.00 лв.
5.00 лв.

10.00 лв.


100.00 лв./час
70.00 лв. до 1час

50.00 лв. до 1 час

90.00 лв. до 1 час


10.00 лв./работен час


3.00 лв.

1.50 лв.
.
5.00 лв

10.00 лв.

Настоящият ценоразпис е приет с Решение №112 от 29.06.2017 на Общински съвет - Габрово.

МУЗЕЯТ Е ДОСТЪПЕН ЗА ХОРА СЪС СПЕЦИФИЧНИ ПОТРЕБНОСТИ.
МУЗЕЯТ РАЗПОЛАГА С ТРИ WiFi ТОЧКИПАРКИНГ
Индивидуални и групови туристи могат да ползват безплатния паркинг срещу Дома на хумора и сатирата.

ЗА КОНТАКТИ ПОГЛЕДНИ ТУК


Музеят ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА е един от 100-те национални туристически обекти на България
На страница 16 от най-новото издание на книжката "100 национални туристически обекта" ентусиазираните туристи могат да "запечатат" посещението си в 4 емблематични за региона на Габрово туристически обекти. Сред тях е и единственият в България музей на световното хумористично изкуство - Домът на хумора и сатирата, който зае своето място сред най-посещаваните туристически забележителности в страната.КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ?

В Габрово, разбира се, - географският център на България, който е разположен на 220 км източно от столицата София, на 150 км североизточно от Пловдив (вторият по големина град в България), на 274 км западно от Варна (най-голямото пристанище на Черно море) и на 153 км южно от Русе (най-голямото пристанище на р. Дунав).Ако не сте член на организирана туристическа група, в Габрово може да пристигнете с автобус, влак или собствен превоз. Автогара Габрово се намира съвсем близо до Музея ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА.

Домът на хумора и сатирата е вярната отправна точка за всеки турист, любопитен да открие за себе си богатото историческо, културно и природно наследство на територията на най-малката област в България. Именно тук се намират Архитектурно-етнографският комплекс ”Етър”, Архитектурно-историческият резерват „Боженци”, Националният музей на образованието, два природни парка, манастири, църкви, еко-пътеки и по-малки градове, съхранили атмосферата на Българското национално Възраждане. А замръкне ли туристът на път, ТУК го очакват балканджийско гостоприемство и уют.Решите ли да отнесете късче габровски хумор със себе си, не подминавайте
ЩАНДА за СУВЕНИРИ. Единствено тук може да се сдобиете с уникални габровски сувенири /чаши-половинки, прибори за неканени гости, габровски халби за бира, габровски часовници които вървят наобратно, бели и черни статуетки на котки, габровско яйце с кранче, пепелник "Тури му пепел", чаша за мъж с мустаци, чаша за гледане на кафе/, както и разнообразни издания на МДХС. Само тук можете да си купите новото издание "ГАБРОВСКИ ХУМОР. Анекдоти и вицове за габровци." на пет езика, както и престилка с габровски рецепти за оцеляване в икономическа криза.КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА
Сред вътрешните хора тя е известна като Залата на жирафите и представлява полифункционално пространство за провеждане на разнообразни инициативи - от политически срещи и дискусиии до литературни четения и представяния на нови автори и книги, детски празници, образователни програми, семинари на неправителствени организации и др. Залата разполага със 100 места, видео-екран и съвременна аудио и видео техника. Конферентната зала се наема по предварителна заявка. За контакти: 066/ 80 49 45; 066/ 80 72 29 / 242, 277.


АУДИО-ВИДЕО СТУДИО /HHSStudio/


Изработва цялостен музикален продукт, смесване и обработка на готова продукция, вътрешно и външно озвучаване, аудио и видео архивиране на пресконференции, семинари и др. Във видео и аудио фонда на HHSStudio се съхраняват уникални интервюта и творчески портрети на известни личности, както и на всички публични прояви на ДХС. За контакти: 066/ 80 72 29 / 242.О Ф Е Р Т А

за пешеходна разходка из центъра на града по маршрут
"ЧУДЕСАТА НА ГАБРОВСКАТА СПЕСТОВНОСТ"
(за организирани групи туристи по предварителна заявка)Изходен пункт: Музей "Дом на хумора и сатирата" с Парк на смеха

Маршрут:
- Паметник на Рачо Ковача в река Янтра
- Мостовете над реката с тематични скулптурни композиции
- Читалище "Априлов-Палаузов"
- Две часовникови кули на централния площад
- Паметник на Чардафон Велики
- Два моста един до друг над реката
- По пътя на карнавалното шествие в централната градска част - площад "Възраждане", Регионална библиотека, Дом на културата, Априловска гимназия с Национален музей на образованието, Регионален исторически музей, църква "Успение Богородично", параклис на Света Петка Габровска, Дечкова къща, църква "Света Троица", стара часовникова кула, площад "1 май 1876".
- Декоративно пано с габровски практики за пестене Разходката с екскурзовод се придружава от съпътстваща беседа за изброените забележителности на Габрово и за сградите по маршрута на карнавалното шествие.
Специалната услуга се предлага за организирани групи български и чуждестранни туристи - до 20 души максимум. Заявки за посещението се подават 3 дни предварително в Дома на хумора и сатирата, а таксите се заплащат на касата на Дома.

възрастни - 3.00 лв.
ученици и лица над 65 години - 1.50 лв.
беседа на български език - 5.00 лв.
беседа на руски, английски, немски, френски език - 10.00 лв.